dissabte, 24 de maig del 2014

'DÓNA LA NOTA' AMB LA CANÇÓ 'MIRALL DE PAU'

Sabíeu que la nova Llei d'Educació elimina la Música com a assignatura troncal en l'educació primària?
Doncs, sí!
La 'Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament' (LOMCE) deixa l'assignatura de música en un bloc de matèries optatives, a l'elecció de les comunitats autònomes, de manera que podria haver-hi centres que deixessin d'impartir-la, cosa que no passa en pràcticament cap país de l'OCDE. Davant d'aquesta situació, al Camp d'Aprenentatge Pau Casals del Vendrell han engegat la campanya 'Dóna la nota'.
Es tracta d'una iniciativa que han començat a fer arribar a tots els centres educatius de Catalunya per tal que el divendres 6 de juny, a les 11 del matí, els alumnes surtin al pati o al carrer a cantar la cançó 'Mirall de pau', composta expressament per a l'ocasió. Tot plegat, per posar de manifest la importància de la música, de les emocions que desperta i que ens acompanya en molts moments importants de la vida i dels seus valors.
En David Melgar, director del Camp d'Aprenentatge Pau Casals del Vendrell i autor de la música de la cançó ha explicat que la campanya 'està pensada per tota la gent que estima la música i que pensa que l'educació musical és un valor que no podem perdre a les escoles i instituts del territori'. Ha insistit, igualment, que la intenció és fer una campanya 'en positiu' i 'en favor de l'educació musical a les escoles'. La lletra és de Joan Gibert d'Artze.
Quant a la posició en què queda la música amb l'aplicació de la LOMCE ha dit que el fet que passi a ser optativa té el perill que alguns considerin que no és important i ha alertat que un centre podria plantejar-se de fer anglès i alemany, per exemple, en lloc d'anglès i música i, així, eliminar-la. I acaba dient: 'No pot ser que el nostre país sigui l'únic, pràcticament de tot el món, on l'educació musical no formi part de l'educació dels nostres infants'.
Esperem que, tal com va anunciar la consellera Rigau, a Catalunya es pugui mantenir la música i la plàstica dins el currículum, a través de les optatives autonòmiques.
I és que la música és cultura, ajuda a l'estimulació dels nens, desenvolupa la psicomotricitat, el pensament lògic, les competències en idiomes, la sensibilitat artística, els valors i l'autoestima entre d'altres factors. Els nens i les nenes haurien de tenir dret a una formació completa i a una bona educació musical.
No donar suport a la classe de música a primària significa privar els infants d'aquestes oportunitats, ja que molts només tenen la possibilitat de conèixer l'educació musical a través de l'escola.
Aquí teniu la cançó que s'ha enregistrat en un videoclip en el que hi participen cantants i grups de música coneguts com Lax'n'Busto, Teràpia de Shok, Ol'Green, Marina Rossell, Joan Reig (bateria dels Pets), Els Catarres, Filippo Landini, Sergio Dalma... donant suport a la iniciativa.


Quan la sapigueu, la podeu cantar sobre la versió instrumental, com si fos un karaoke, clicant en aquest enllaç, un cop seleccionat:
http://www.cdapaucasals.com/wp-content/uploads/2008/12/Mirall-de-Pau-base-Instrumental.mp3
Endavant!
I que no calli la MÚSICA !


1 comentari:

  1. Per cert t'a quedat molt xulo el video i el blog.
    Gracias per la teva iniciativa!

    Jaume

    ResponElimina