dissabte, 14 de juny del 2014

MOSTRA DE TEATRE I CANT CORAL

Amb l'objectiu de dinamitzar les estones d'esbarjo per a la millora de la cohesió social, des del PAC (Projecte d'Autonomia de Centres) s'ha potenciat que durant l'estona d'esbarjo de dos dies (un per al Cicle Mitjà i l'altre per al Cicle Superior) de manera voluntària els alumnes poguessin gaudir del cant coral. Això és el que, abans de començar la Mostra de Teatre i Cant Coral, la directora de l'escola de la Vila 'Baldiri Reixac' sra. Rosa M.Sala va explicar a tots els assistents. Igualment, s'obrien una vegada més les portes de l'escola, que en aquest cas, per aforament eren les del Teatre Municipal, per tal que les famílies dels alumnes veiessin part del treball fet. 




EL FOLLET VALENT 
Així, han estat 49 cantaires de Cicle Mitjà, els que entre queixalada i queixalada de l'entrepà de l'esmorzar han preparat, cada divendres a l'hora del pati, des del mes de febrer, la cantata 'El Follet Valent' . L'han representada a la XIX Mostra de Teatre del Pla de l'Estany, al Teatre Municipal de Banyoles i, ahir, la varen representar davant de les seves famílies.
Tant els cantaires com les seves famílies en varen gaudir molt. Els cantaires varen actuar i cantar amb molta il·lusió. Però ep! també han passat molts nervis. Tenien unes pessigolletes a la panxa abans de començar... Però quan s'ha obert el teló i han començat a actuar i a cantar, totes les pors s'han esvaït .

I és que és una història que es mereix ser explicada, perquè el Follet Valent és un follet molt eixerit que es pensa que viu sol al bosc. Però una colla d'animalets de seguida se li fan amics. Amb el seu enginy va salvar dues papallones d'ales blaves i delicades de morir negades. Resistiu! Per això, veient la valenta acció del follet, tots els animalets li'n varen dir: 'Follet Valent'.
Però no tot era pau i felicitat, perquè una aranya havia teixit la seva tela ben a prop i els tenia a tots ben atemorits. Tot i que també tenia una mica de por, va anar a parlar amb l'aranya i va aconseguir que l'aranya demanés perdó per haver estat tan dolenta i de no haver sabut ser amiga seva. I des d'aleshores, l'aranya va ser la millor amiga... de la colla del Follet Valent !
Si la voleu veure, aquí la teniu:



Gràcies Núria Juanet per la música tan deliciosa... Gràcies Clara Ripoll per les teves paraules tan ben posades dins les cançons. Gràcies Rosa per aquest conte que ens ensenya a ser BONS AMICS !
Gràcies Andreu Boix i Maria Bech, alumnes de 5è, per haver-nos posat la música i els efectes especials enregistrats.
I gràcies Núria Ponsatí per haver tingut la paciència de seguir tota la cantata pel forat de la teva càmera i fer possible que ara puguem gaudir d'aquest enregistrament.
Els alumnes del Cicle Superior que han pres part durant el curs escolar als 'patis musicals de cant coral' els dimecres, també varen participar a la XIX Mostra de Teatre Escolar del Pla de l'Estany, al Teatre Muncipal de Banyoles que, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany, aplega les obres de teatre que ha preparat diverses escoles de Primària de la comarca.
També s'ho varen passar molt bé, i, sobretot, varen estar molt contents de poder-la representar davant les seves famílies, amb el Teatre Municipal de Banyoles, ple de gom a gom.

La història que ens varen explicar i cantar és senzilla però té molt de contingut: La Tona ha arribat fa poc a la ciutat. Està molt trista perquè no hi coneix ningú i veu que la gent va molt de pressa i que li costarà fer amics. Sort de la lluna, que és la mateixa amb la que podia parlar quan era al poble.
Però, la lluna... té unes taques misterioses. Què li deu passar? A les notícies de la televisió en parlen però no en saben donar cap explicació. Tot regant els geranis del balcó hi descobreix una pedra lluminosa. Temps enrere, en Toni i en Rachid, del Marroc, també n'havien trobada una cada un. Ells també s'havien sentit molt sols en arribar a la ciutat. I és que la lluna els va voler ajudar a trobar-se i a fer-se amics. Gràcies, Lluna, per ensenyar-nos a valorar la diversitat , a fer-nos créixer en l'amistat i a lluitar contra la soledat.

Gràcies Poire Vallvé per la música tan deliciosa... Gràcies Rafel Simó per aquesta història que hem pogut entendre tan bé.
Gràcies a en Pol Serra i a en Jordi Serra P., alumnes de 6è, per haver-nos posat la música i els efectes especials en aquesta representació i en la de 'Fructilàndia'.
I gràcies Núria Ponsatí per haver-les enregistrades i fotografiades.

FRUCTILÀNDIA
I un grup d'onze alumnes de 5è i 6è  de Primària de l'escola que durant el curs han participat al SEP (Suport Escolar Personalitzat) d'expressió oral i teatre han participat també a la XIX Mostra de Teatre Escolar del Pla de l'Estany, al Teatre Municipal de Banyoles i han actuat també davant les famílies.
El treball que han presentat és de creació pròpia. Cada dijous de 2/4 d'1 a 2/4 de 2, s'han anat trobant a l'aula de música i, partint de la idea de fer una obra relacionada amb les fruites, lligada amb la 'Campanya de fruita a les escoles' s'han anat inventant situacions ben diverses.
El treball que s'hi ha fet ha estat molt interessant. A més de l'expressió i comunicació, en cada moment hi ha hagut grans dosis de cohesió de grup, de respecte, d'acceptació...

I la història comença quan a la fruiteria s’abaixa el portal de ferro i les fruites, endormiscades a les seves caixes, prenen vida.
Van a l’escola i són molt aplicades. A l’hora del pati, però, hi ha una esbatussada: la mandarina i la poma queden malferides. Sort del metge taronja que les opera d’urgència. Al plàtan li han pujat els fums al cap i, aprofitant que és l’alcalde vol que es faci una estàtua en honor seu i amb la seva figura al mig de la plaça Tuttifrutti. Ho aconseguirà?
No us ho perdeu!

A tots i a totes, ENHORABONA, amb lletres majúscules! 
Petits actors i petites actrius... ho heu fet MOLT BÉ!

EL PEIX IRISAT
Un dels dos grups de 2n de Primària ha estat preparant la cantata 'El Peix Irisat'. També s'ha representat a la XIX Mostra de Teatre del Pla de l'Estany i dilluns es representarà a les famílies. Aquesta cantata és fruit del projecte de pràcticum de l'alumna Paula Costabella, estudiant del darrer curs dels estudis de mestre i que ha assajat en part dins l'horari destinat a música i en altres moments, dins l'horari escolar i com a activitat del projecte interdisciplinari.
El 'Peix Irisat', amb text de Jesús Nieto i música d'en Ricard Gimeno és una cantata inspirada en el conegut conte de Markus Pfister, que explica la importància de saber compartir el que tenim, a través de la història d'un peix que, gràcies a les seves escates de mil colors és el peix més bonic de tot l'oceà, però que es troba sol. I és clar: als altres peixos els agradaria tenir també una escata com les seves. Però ell no en vol ni sentir parlar. I els peixos decideixen no jugar amb ell. Trist, l'estrella de mar li diu que demani consell al Pop. Només ell té la solució: ' Escolta el meu consell: regala a cada peix una de les teves escates lluents. Aleshores ja no seràs el peix més bonic de l'oceà, però tornaràs a estar content.' Així ho va fer i va ser molt feliç.
Si voleu, podeu veure'n un fragment en el reportatge que Banyoles TV va fer de la Mostra de Teatre al Pla de l'Estany. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada