diumenge, 9 de març del 2014

AUDICIONS MUSICALS 3

Un any més, en començar la primavera, a mitjans del mes de març, tots els nens i nenes de l'escola, des dels més petitons de P3 fins als més grans de 6è, podrem gaudir d'una bona audició musical a l'Auditori de Banyoles. Us en faig cinc cèntims per tal que us en pugueu començar a fer una idea. I alhora, poder aprendre algunes de les cançons de les que tindrem la satisfacció de sentir en directe i de començar a sentir els fragments de música que ens hi interpretaran. 
Als alumnes de Parvulari, la Mirna Vilasís i en Xavi Múrcia, del grup 'Samfaina de Colors' ens oferiran 'CABARET PATUFET', un espectacle delicat,  senzill, natural, ple de sensibilitat, que porta aquest nom de Cabaret perquè té cançó, música, conte, endevinalles, poesia... I Patufet perquè és petit, i perquè Patufet és el nom del personatge més famós dels contes tradicionals catalans. És clar que també hi sortiran altres personatges: la Rateta Presumida que no sabem si trobarà l'amor de la seva vida, la Lluna que vol enredar al Sol, la Marta que no sabem per què vol anar a la platja, l'ocell que dorm a la palla i que pon un ou cada setmana, el drac que ens vol espatllar la festa. I entremig de tot plegat, el nostre estimat Patufet. Així que... cap al Cabaret Patufet!            


Que no recordeu qui és en Patufet?
Au, va! el de 'Patim, patam, patum, homes i dones del cap dret..., patim patam, patum, no trepitgeu en Patufet!' 

Els alumnes del Cicle Inicial farem un fantàstic viatge juntament amb el 'SOLDADET DE PLOM' des que el nen de la història descobreix els soldats que li regalen el dia del seu aniversari fins que el soldadet acaba dins el foc, en companyia de la ballarina. La música d'en Xavi Molina il·lustrarà les diferents escenes del conte i ens descobrirà totes les possibilitats sonores dels instruments de la família del 'vent fusta'.
El sabeu el conte del soldadet de plom i la ballarina? Aquí el teniu:

I és que... a la nit... les joguines prenen vida. Ho sabíeu?
Pobre soldadet! Dins la claveguera amb les rates!
Voleu cantar la cançó del soldadet i la ballarina?

I per tal que puguem fer un repàs dels instruments de la família del 'vent fusta' aquí els podreu escoltar...

Als alumnes del Cicle Mitjà ens presentaran una audició molt participativa en la que podrem interactuar amb en Pep Gol, per tal d'ajudar-lo a reproduir, amb la 'Màquina dels sons' tot un seguit d'universos sonors. En Pep Gol ha dissenyat una màquina per poder veure i entendre què són els seqüenciadors, els loops, els samplers i introduir-nos en el món de la informàtica aplicada a la música. 
Aquesta màquina és un teclat vertical de quatre metres d'amplada i dos d'alçada amb vuit tecles blanques i cinc de negres, que pot ser tocat, alhora, per vàries persones. Cada tecla, en ser percudides, envia un senyal al sintetitzador i aquest emet el so que prèviament està programat. Així, aquest teclat pot sonar com una bateria, com un orgue, com un piano, com un sintetitzador, com una coral... com vulguem!També reproduirà síl·labes i saludarà al públic: 'Ben''Vin''Guts''A''La''Mà''Qui''Na''Del''So'.
Recordarem l'evolució dels instruments musicals, des dels més antics als més moderns: sintetitzadors i ordinadors. 
Un dels sintetitzadors que és més fàcil de fer servir és el 'sampler', que pot gravar qualsevol so i amb el que es pot afinar en una escala musical, guardar-lo, modificar-lo...                           
Aquesta imatge correspon a la gravació de la veu, quan es diu 'hola'.




Si us en voleu fer una idea...
 

I als del Cicle Superior ens explicaran 'la història del ROCK'Dalt de l'escenari hi haurà cinc músics (veu, guitarra, teclats, bateria i baix) que ens oferiran un concert en el que s'hi alternaran la interpretació en directe de blocs de fragments de cançons enllaçades entre si i presentacions en video de la època i les circumstàncies històriques, socials o culturals de cada una d'elles, dels seus autors i de l'estil en que s'inscriuen.

La història del rock s'explicarà, amb més detall, en el proper article. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada