dijous, 6 de juny del 2013

LES VACANCES DEL RELLOTGE

http://blocs.xtec.cat/vallverdu/llibres/
Aquest matí, els alumnes de 3r i 4t de Primària de l'escola de 'La Vila', Baldiri Reixac, de Banyoles, que han pres part durant el curs escolar als "patis musicals de cant coral", han participat a la XVIIIa. Mostra de Teatre Escolar del Pla de l'Estany, al Teatre Municipal de Banyoles, dirigits per la Carme, la mestra de música. S'ho han passat tant i tant bé... Però ep! també han passat molts nervis. Tenien unes pessigolletes a la panxa abans de començar... Però quan s'ha obert el teló i han començat a actuar i a cantar, totes les pors s'han esvaït. D'espectadors hi havia els seus companys de cicle mitjà de l'escola, però també hi havia altres alumnes d'altres escoles de Banyoles que, abans havien representat també les obres que havien preparat. Tothom n'ha gaudit molt. Hi han representat    la cantata per a cor infantil i piano LES VACANCES DEL RELLOTGE amb un text basat en un conte que porta el mateix nom d'en Josep Vallverdú . Així, uns narradors explicaven la història que s'anava representant i alternant amb les cançons d'en F. Xavier Casañas i Edo que la completaven. Pobre rellotge!  
Tot escoltant les últimes indicacions
La família ha anat de vacances i ha deixat la casa buida. Els objectes estàtics i estètics que viuen immòbils a la casa, ara prenen moviment i viuen moments molt diferents als de cada dia.Només el rellotge de paret que els amos varen deixar engegat abans d'anar-se'n, no ha pogut tenir vida pròpia, sinó la injectada per la corda que li van deixar donada. Sempre amb el seu imparable tic-tac, tic-tac... Però quan retorna la família, el rellotge decideix fer, també, les seves merescudes vacances.
Les cançons que hi han interpretat han estat de diversos estils: un minuet, una música country,allegretos, andantes, una havanera i fins i tot una sardana.
Moltes gràcies, senyor Raimon, per haver-nos posat la música de fons per poder cantar. 
Moltes gràcies, Núria Ponsatí per haver-nos-la enregistrada. Podrem recordar i reviure els bons moments que hem passat en preparar-la i en representar-la.
Enhorabona, petits actors i petites actrius! Ho heu fet MOLT BÉ !
Els voleu veure i escoltar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada