dissabte, 8 de juny del 2013

PER MOLTS ANYS, PETIT PRÍNCEP !

Ahir, els alumnes de 5è i 6è de Primària de l'escola de  'La Vila', Baldiri Reixac, de Banyoles, que han pres part durant el curs escolar als "patis musicals de cant coral", varen participar a la XVIII Mostra de Teatre Escolar del Pla de l'Estany, al Teatre Municipal de Banyoles que, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany aplega les obres de teatre que han pesentat diverses escoles de Primària de la comarca.

S'ho varen passar molt i molt bé, tot i que també varen passar molts nervis. D'espectadors hi havia els seus companys de cicle superior de l'escola, però també hi havia altres alumnes d'altres escoles de Banyoles. Tothom en va gaudir molt i els va felicitar. S'ho mereixien.  Hi varen representar la cantata 'EL PETIT PRÍNCEP' que, amb les cançons d'en Ricard Gimeno (música) i en Jordi Enjuanes-Mas (lletra) i una adaptació del text de l'Antoine de Saint-Exupéry ens representen, de manera teatralitzada aquesta obra de la qual aquest any es commemoren els 70 anys de la seva primera edició. Aquest és un dels contes més venuts del món i s'ha publicat en 238 llengües i dialectes diferents.
El personatge de la història representada, doncs, tot i ser un nen, ja té 70 anys ! 
En aquest conte poètic i filosòfic s’hi relata el viatge d’un petit príncep per planetes imaginaris, on coneix gent que es comporta d’una manera tan estranya i absurda que no se’n sap avenir. Ha deixat el seu petit asteroide on només hi té tres volcans i una rosa a qui molt estima.
Quan arriba a la Terra, coneix un aviador que de resultes d’una avaria al motor, ha hagut d’aterrar en ple desert del Sàhara. Es fan molt amics.
És amb la guineu que el Petit Príncep descobreix el sentit profund de l’amistat: NOMÉS HI VEIEM AMB EL COR. ALLÒ QUE ÉS ESSENCIAL ÉS INVISIBLE PER ALS ULLS.
Moltes gràcies, Duna i Adrià, per haver-nos posat la música de fons per poder cantar. 
Moltes gràcies, senyoreta Maria Zaragoza, per haver-nos facilitat algunes sessions d'assaig extra.
Moltes gràcies, Núria Ponsatí per haver-nos-la enregistrada. Podrem recordar i reviure els bons moments que hem passat en preparar-la i en representar-la.
Enhorabona, petits actors i petites actrius! Ho heu fet MOLT BÉ !
Els voleu veure i escoltar? Val la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada