dilluns, 14 de desembre del 2015

S'acosten les festes joioses de Nadal !!!A l'escola , com cada any, el pessebre ja llueix a l'entrada. Aquest any s'ha fet amb plastilina casolana.
Quin goig que fa!

Hi ha totes les figuretes: 

... la dona que renta, la vella que fila i el brau caçador que sempre vigila, 
la noia que porta la gerra i el pa i aquell pescador que al riu va a pescar... el vell que la terra remou amb catxassa i el que es beu el vi de la carabassa, el del feix de llenya i aquell pastoret que va amb la catxutxa perquè té molt fred... la jove mestressa que duu una gallina, la del cistell d'ous i el sac de farina i aquells que sonant van fent son camí, el del flabiol i el del tamborí, del sac de gemecs el que sempre plora i el de la simbomba que ronca a tota hora, també els tres pastors que fan el sopar i couen les sopes i llesquen el pa!...
Les que surten a la cançó dedicada a  'Les figures del pessebre' del gran mestre Joan Llongueres. I moltes més...
Si voleu veure les figuretes del pessebre de carn i ossos, aquí les teniu: participant al concert de Sant Esteve de la coral 'Veus de l'Estany', de Banyoles, de l'any passat.


Tots els vidres de l'escola estan decorats amb boles blanques de paper
De neu?Potser com les que cauen en aquest CONTE DE NADAL, que ens expliquen sense paraules. Només amb imatges. Després d'haver-lo vist amb atenció... el sabríeu explicar? 


És clar que, a l'entrada principal, hi tenim un gran arbre de Nadal. Mireu-lo !

Ara mateix he recordat el conte de EL PETIT AVET. 
Em sembla que ja el sabeu. Mireu, mireu... un altre conte d'un AVET DE NADAL !
Edu3.cat

I... encara un altre ! : LA MARIONA I L'ARBRE DE NADAL


Fa dies que de la classe de música hi surten les veus angelicals dels nens i les nenes de l'escola cantant cançons de Nadal. Aquelles cançons que ja cantaven els nostres avis i besavis i que continuem cantant, alegres i contents, al voltant del pessebre.
Voleu cantar, vosaltres també?
Doncs, per començar... la cançó de 'El rabadà'

La cançó 'Fum, fum, fum', és internacionalment coneguda. Us deixo una versió d'una orquestra d'una ciutat de Grècia, dirigida, en aquesta ocasió per un nen.
I la de 'L'àngel i els pastors' també la sabeu molt bé. La que hi surt en Pasqual, ben enfadat perquè el ramat se li ha esverat amb la volada dels àngels que anunciaven el naixement del Nen Jesús.
I com que també sabeu la cançó de 'Les dotze van tocant' , aquí la teniu
És clar que no hi pot faltar la de 'EL DIMONI ESCUAT'
Ni la del 'DIMONI PELUT'
Aquesta potser no la sabeu... Per això hi teniu la lletra !


Heu vist quins fanalets que han fet els nens i les nenes de Parvulari de l'escola? 
Són molt i molt bonics!
Ja podran anar a esperar els reis. Perquè... 'Amb la llum del fanalet' segur que els Reis d'Orient els veuran ben bé.


I si encara teniu una mica de temps, escolteu la història de 'El trencanous' , l'obra de ballet amb partitura de Txaikovski, estrenada el 18 de desembre de 1892 a Sant Petesburg, Moscú. 
El ballet explica un conte de Nadal: 
La nit de Nadal, una nena anomenada Clara prepara el Nadal amb el seu germà, els pares i la resta de la família. Un padrí arriba i comença a repartir joguines i regals entre els presents, fins a acabar amb tres nines precioses, que ballen meravellosament bé. La Clara se les mira embadalida, però cap és per a ella i, a sobre, és l'única que al final es queda sense res. Finalment, el padrí li diu que només té un trencanous de fusta amb forma de soldadet. Ella l'accepta i li agrada molt. Està tan contenta de tenir una joguina, que no para d'imaginar jocs amb ella i li sembla un regal meravellós i una joguina molt valuosa. Està tan il·lusionada que el seu germà té un atac d'enveja, li agafa i li trenca. És ja tard, la festa ha acabat i tots marxen a dormir. El padrí li enganxa el soldadet amb molta cura. La Clara, que no ho sap, està tan trista que no pot dormir i baixa a la sala, llavors veu com el soldadet i les altres joguines prenen vida i els ratolins viuen i actuen com a éssers humans. La Clara es troba amb el soldadet i es fan amics i es posen a ballar entre flocs de neu i fades . Volant entre el món de les fades arriben al Regne dels Caramels, on els rep la reina fada de Sucre, el seu rei o cavaller i moltes llaminadures, que ballen successivament per a presentar-se i festejar-los. Però tot ha estat un somni. La Clara es desperta abraçada al seu Trencanous. 

Hi ha moltes versions. Aquí us en deixo una. Espero que us agradi.
I, sobretot... BONES FESTES DE NADAL !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada