divendres, 15 de març del 2013

TRES DIES DIFERENTS: TRES DIES DE CIRC

La propera setmana l'escola viurà els ...

Aquesta és una activitat que fem tota l'escola durant tres dies, entorn d'un mateix tema. Aquest any... EL CIRC !
Els alumnes de cada cicle es distribueixen en grups formats per nens i nenes de les diferents classes a fi de compartir, treballar, gaudir, aprendre... d'una manera diferent. I descobrir, junts, l'emocionant món del circ.
Comenceu-vos a ambientar !
I fixeu-vos amb la música. És alegre i divertida. Molt característica. I amb molts efectes especials!


Els alumnes de Parvulari faran tallers de malabars, d'equilibris i acrobàcies, faran una carioca per fer-la voleiar, faran crispetes i se les menjaran tot mirant la pel·lícula d'en Dumbo, l'elefantet que va néixer en un circ i a qui els seus amics més amics varen ensenyar a volar. A volar? Sí, sí. A volar !

Com s'estimaven en Dumbo i la seva mare...!
Això de viure tancats entre reixes... Per això ara gairebé no hi ha animals als circs, perquè no pateixin dins les gàbies.

Als alumnes de primària els explicaran el conte de 'el pallasso que va perdre el nas'. Us imagineu un pallasso sense el seu nas de pallasso?.
Que bé que s'ho passaran disfressant-se de pallassos.
I maquillant-se de lleons, cavalls, elefants, trapezistes, pallassos... amb una mica d'imaginació es podran convertir en qualsevol dels personatges del circ. També faran màscares de domadors, forçuts...
Els reconeixerem?
I faran sabatots de pallasso. Ep! no us ho perdeu... faran curses i tot !
I amb un nas de pallasso al nas, intentaran trobar el pallasso que porten dins.


Tal com fan els grans artistes del circ, també elaboraran bitlles, pilotetes que faran voltar i volar ben amunt sense tocar el terra... I faran equilibris amb plats xinesos damunt d'un pal, jugaran amb el moviment dels mocadors de seda, i faran veritables jocs malabars. Us hi atreviu? Si en voleu aprendre de debò, no us perdeu la lliçó dels del Cirque du Soleil. Bitlles, pilotes, pilotasses, pilotetes, barrets...
 

Ah! Ja tenen apunt els cartrons per a fer-se anelles que, un cop decorades voleiaran cel amunt.

També faran carioques i les faran girar de maneres diferents per aconseguir efectes visuals espectaculars. Les voleu veure ?

Segurament a alguns els veureu practicant l'acrosport, que consisteix en la formació de diferents figures corporals i acrobàcies amb l'ajuda dels companys. Es necessita força, flexibilitat, una mica d'equilibri i, sobretot, ganes de treballar en equip. Fixeu-vos-hi!Els grans pintors també han immortalitzat escenes del circ amb els seus pinzells i la seva paleta de colors. Per això també reproduiran alguns quadres d'alguns pintors famosos.
Us agrada aquesta composició d'en Joan Miró sobre el circ?
I amb creativitat, destresa i imaginació, muntaran diferents escenes del circ. Potser amb 'clicks' ?

Heu provat mai d'enlairar el diàbolo? Que no sabeu què és?
Doncs segurament començaran així...


... i acabaran fent les piruetes que fa el qui té el rècord del món que, a la vegada fa voltar cinc diàbolos.

I amb molta imaginació faran servir les seves extraordinàries facultats màgiques per il·lusionar a tothom.Faran com el mag Lari?

I és que el món del circ és tan apassionant que la família Pingu no s'ho pensa dues vegades i... cap al circ!
.
Heu sentit a parlar dels 'Pallassos sense fronteres' ?
És una organització no governamental de pallassos, d'àmbit internacional i sense ànim de lucre, fundada a Barcelona l'any 1993 per un col·lectiu d'artistes procedents del món de les arts escèniques que tenen com a principal objectiu actuar en zones de conflicte, guerra o exclusió, a fi de millorar la situació psicològica de la població i sensibilitzar la societat sobre la situació de les poblacions afectades i promoure actituds solidàries. Són feliços quan fan somriure la gent. I sobretot, els infants. Han estat presents en molts llocs arrasats per la guerra, com a la República Federal de Ioguslàvia, Palestina o l'est de la República Democràtica del Congo. Aquí els veiem als campaments de Gaza i Israel. Què en penseu?

I, com que tots ens ho passarem molt bé perquè haurem après moltes coses treballant en equip, estarem molt il·lusionats i contents i plens d'alegria !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada