dijous, 27 de desembre del 2012

EL CAGANER

La darrera setmana del trimestre, a la vetllada de Nadal, els alumnes de cant coral dels cicles mitjà i superior de l'escola hi han representat la cançó 'El caganer', la cançó de Nadal de TV3 de l'any 2009. 
El cant coral a l'escola és una de les activitats incloses al PAC (Pla d'Autonomia de Centres) per a afavorir l'assoliment d'un dels seus dos grans objectius: la millora de la cohesió social. 
Això vol dir que l'escola, a través d'uns mestres que s'en responsabilitzen, programa i dinamitza activitats alternatives al joc habitual de pati , com són el cant coral,  el bibliopati i la pràctica d'esports diferents, que es realitzen durant l'estona d'esbarjo, emmarcades dins el Projecte de Convivència. 
Pel que fa al cant coral s'han organitzat dos grups, un de cicle mitjà i un de cicle superior que assagen en hores de pati diferents i que periòdicament posen el seu treball en comú. A més a més d'aprendre cançons noves, durant l'estona d'assaig es fomenta el treball en equip, la interacció entre alumnes de diferents cursos i cicles, el desenvolupament de diferents capacitats, l'ajuda mútua, l'orientació en l'espai, la il·lusió i l'esforç per fer un bon treball, el gaudi col·lectiu...
Tot això queda ben reflectit en aquesta posada en escena. Varen ser molt aplaudits. I a més a més... s'ho varen passar tan bé! Els voleu veure?
A partir del gener treballaran de valent en la preparació de les cantates que a final de curs representaran a l'escola i al Teatre Municipal, dins la Mostra de Teatre Escolar del Pla de l'Estany. 

La vetllada de Nadal s'ofereix, per cicles a tots els alumnes i les alumnes del centre. I també s'hi convida especialment les famílies. Aquesta activitat, que  n'afavoreix la seva participació i implicació, és contemplada també dins el Projecte d'Autonomia de Centres i aplega la gran diversitat de famílies del nostre alumnat. La sala d'actes, en aquesta ocasió, fa goig de debò.
La cançó 'El caganer' és una cançó creada per l'Albert Pla i cantada per ell mateix, en Joan Miquel Oliver, en Gerard Quintana, els Estopa, en Quimi Portet i els Manel. S'ha sentit molt als mitjans de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada