dimecres, 6 d’abril del 2011

UNA CORAL DIFERENT

Si voleu escoltar una coral singular, feu un clic a cada un dels cantaires que trobareu en aquest enllaç, fent que cantin junts o per separat.
Què us en sembla ? Canten afinats ?
Cada un d'ells està fent un OBSTINAT diferent. Un obstinat és un procediment musical que consisteix en la repetició rítmica, melòdica o harmònica, de forma constant, d'un fragment musical.

Perquè ho entengueu bé, us deixo uns quants personatges de les novel·les fantàstiques de Harry Potter que, mentre van dient el seu nom, van fent obstinats i van fent música. S'hi endevinen en Harry Potter, en Severus Snape (el director), en Dumbledore, en Ron i l'Hermione i... en Voldemort. No us ho perdeu !



Us hi heu fixat que els quatre cavalls cantaven A CAPPELLA ?
La música 'a cappella' és un estil de música vocal o cant sense acompanyament instrumental.

'A cappella' és una expressió italiana que significa "a l'estil de l'església". I és que de fa molts i molts anys, a les esglésies cristianes s'hi cantava sense cap acompanyament instrumental.

I ja que estem treballant el concert de LA PRIMAVERA de l'Antoni Vivaldi, us deixo aquesta fantàstica interpretació del primer moviment, cantat 'a cappella', sense acompanyament de cap instrument. És clar que, les persones no sempre diuen exactament paraules mentre canten 'a cappella'. De vegades, com aquestes noies , imiten els instruments reproduint la melodia amb els seus acords vocals o amb algunes de les tècniques de la música vocal sense text.




L'artista vocal Bobby McFerrin és famós com a intèrpret 'a cappella'. Pot cantar des de notes molt greus fins a notes molt agudes, amb una diferència de 4 octaves entre la nota més greu i la nota més aguda (distància de 4 escales de do a do', perquè ens hi entenguem). Té molta habilitat i facilitat en produir efectes sonors molt diversos tot cantant i picant-se suaument el pit.


I encara un altre exemple de cant 'a cappella'.
Coneixeu el COR DE TEATRE ? És un grup vocal creat a Banyoles en el que els seus components, a més a més de cantar, fan d'actors actius dalt de l'escenari. En aquest fragment, extret de l'òpera 'Il barbiere di Siviglia' de Rossini, veiem un bocí del seu espectacle OPERETTA en el que ens proposen d'entrar al món de l'òpera amb imaginació, expressivitat, màgia i un bon sentit de l'humor, sense perdre, però, el rigor en l'execució de cada una de les peces que hi ofereixen.
Heu endevinat els diferents esports que ens hi representen amb el cant, el moviment, la sincronització, el bon treball en equip, el bon humor i l'acció ?

Genial!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada